Coachpraktijk LEO.
Levenscoaching & Ont-wikkeling
 
 
 

Wie is LEO?

"liefde is altijd aanwezig - we moeten haar alleen opmerken"

Welkom bij Coachpraktijk LEO. Mijn naam is Leonie van Alst.

Vanaf het moment dat ik voor mezelf de vraag kon beantwoorden: Wie ben ik?, wist ik direct wat mijn pad zou zijn: anderen begeleiden op hun levenspad, een weg die uiteindelijk altijd weer zal leiden naar jezelf. Dit maakt coachen mijn passie en systemische coaching mijn specialiteit. Als coach sluit ik aan bij jou en jouw proces. Dit doe ik vanuit de overtuiging dat jij het weet, kunt en doet.

Mijn levenservaring heeft me bewust gemaakt van de invloed van situaties die zich in je jeugd voor hebben gedaan. Op zeer jonge leeftijd heb ik ervaren wat het belang is van het recht op informatie over je afstamming, zoals dit is opgenomen in het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind (IVRK). Ook heb ik geworsteld met de complexiteit van gevoelens van (zijns)loyaliteit, de vraag ‘wie ben ik?’ en de zoektocht naar mijn plek in het familiesysteem. Dit alles maakt dat ik de heftigheid van het doorbreken van patronen nooit zal ontkennen. Desondanks erken ik de noodzaak ervan. Het doorbreken van de cirkel heeft mij een gevoel van rust, vrijheid en (zelf)vertrouwen gegeven. 

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door liefdevolle gevoeligheid. Als coach bied ik vanuit zachtheid veiligheid en vertrouwen. Tegelijkertijd kan ik 'de vinger op de zere plek leggen' en confronterend zijn, met als doel situaties voor jou verder te verduidelijken. Ik heb altijd oog voor de mens achter het gedrag. Die spreek ik aan en bekrachtig ik. 

Mijn kennis is opgebouwd door de opleidingen Pedagogiek (hbo),  Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (hbo - Cum Laude afgerond), Psychologie (wo) en Pedagogische wetenschappen (wo). 

Ik opgeleid als Coach Practitioner (post-hbo/wo) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, als systemisch coach/familieopsteller aan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) en als Ademcoach bij Adem en stem. 

Verder beschik ik over jarenlange ervaring binnen het (speciaal) onderwijs en de Raad voor de Kinderbescherming. Het onderzoeken en analyseren van gezins-, opvoedings- en gezagssituaties is meer dan tien jaar mijn vakgebied geweest. 

Mijn motto: ‘zelfkennis - en het voor jezelf erkennen van je afkomst - is het begin van alle (eigen)wijsheid'.

Wat zeggen anderen over LEO?

"Leonie zit voor mij ergens tussen een coach en een therapeut in. Ze voelde mij feilloos aan en ik heb bij haar altijd het gevoel gehad echt begrepen en gesteund te worden. Tegelijk kan ze als coach ook praktische tools bieden. Ik voelde altijd dat ze veel kennis heeft en tegelijk met haar hart aanwezig is.
Ze kan precies samenvatten en teruggeven waar het om gaat. En kan met haar humor soms ook gewoon even lucht geven aan het gesprek."

"Leonie kan je bewust maken zonder dat je je er bewust van bent, en daar ben je je dan toch bewust van."

"Het allereerste wat in mij opkomt als ik aan Leonie denk zijn de volgende associaties: duidelijkheid, zachtheid, veiligheid, openheid, loyaliteit, betrouwbaarheid, objectiviteit, empathie, humor, lef, vrijheid en eerlijkheid. Leonie heeft mij met haar rust en stabiliteit een zeer veilige bedding weten te geven.
Ze doorziet snel en voelt haarfijn aan wat er nodig is in het moment. Vanuit haar kundigheid is ze in staat om zowel met een persoonlijke als een systemische bril te kijken naar de essentie. Leonie, je hebt mij met liefdevolle aandacht door lastige momenten heen begeleid met behulp van mijn eigen ademhaling. Hierdoor heb ik de moed gevonden om mezelf echt aan te kijken en oude patronen los te laten. Een groter cadeau kan ik mij niet wensen. Ik ben je eeuwig dankbaar."

"Leonie is echt super fijn en laat mij op m’n gemak voelen. Ik werd vooral niet gepusht om dingen te doen, maar vooral aangezet tot nadenken. Dat werkt voor mij beter. Er werden geen woorden in mijn mond gelegd en niks was te gek wat ik uitsprak. Ik heb geleerd dat ik liever mag zijn voor mezelf en niet zo hard hoef te zijn. Ook heb ik ervaren dat mijn gedachtes niet gek zijn en dat ik ze gewoon kan toelaten."

"Leonie gaf mij tijdens de coachingsgesprekken waardevolle inzichten en een warm en veilig gevoel om allerlei onderwerpen te bespreken. In korte tijd kan Leonie jouw verhaal samenvatten en er de juiste punten/doelen uit te halen waar je vervolgens zelf en met haar mee aan de slag gaat. Dankzij haar fijne persoonlijkheid, ervaring in het onderzoeken van het concrete probleem en haar energieke manier van coaching ging ik na ieder gesprek weer vol energie en met nieuwe handvatten aan de slag. Dit maakte dat we in een korte tijd mooie resultaten behaald hebben. Leonie is een expert in het stellen van de juiste vragen op een plezierige manier. Ze gebruikt geen vast format of schema maar past zich aan naar jouw behoeftes. Een voor mij zeer waardevol coachingstraject die ik iedereen kan aanbevelen."

“Leonie is een heel fijne coach. Ze is heel toegankelijk en open. Veranderen doe je zelf maar Leonie heeft me daarvoor duidelijke handvatten gegeven en goed op weg geholpen. Ik kan iedereen een traject bij haar aanraden.”

“De coaching door Leonie heb ik als heel positief ervaren. Leonie is prettig in de omgang en slaagt er in je op je gemak te laten voelen. Zij luistert goed, stelt verdiepende vragen en durft kritisch te zijn. De situatie waar ik tegen aan liep werd hierdoor steeds concreter. Door deze gesprekken is mijn inzicht enorm vergroot. Leonie heeft mij tips en een opdracht gegeven om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan. De opdracht sloot goed aan bij mijn coachvraag. Door de coachsessies ben ik mij bewuster geworden van mijn handelen en lukt het mij dingen anders aan te pakken! Veel dank daarvoor!”

“Sinds een aantal maanden heb ik coachgesprekken met Leonie. In deze gesprekken hebben we het over onderwerpen waar ik tegen aan loop op persoonlijk vlak en in mijn werk. Het fijne aan de gesprekken is dat Leonie ieder gesprek samen met mij kijkt waar we het over gaan hebben en op welke manier we het gaan behandelen. Ze zoekt hierin overeenstemming. Ook merk ik in de gesprekken dat zij zonder oordeel luistert en vragen stelt. Dit zorgt voor veiligheid in het gesprek en dat ik mij makkelijk kan openstellen naar haar. Leonie heeft leuke en interessante opdrachtjes die mij hebben geholpen om stappen te zetten en anders naar dingen te kijken.”

"De coaching van Leonie heeft mij geholpen te denken in mogelijkheden. Ik durf uit te spreken wat voor mij belangrijk is en waar ik voor sta in werk & privé. Het heeft mij meer reflectie en rust opgeleverd. Ik ben beter in staat keuzes te maken in zaken waar ik gelukkig van word, zonder mij schuldig te hoeven voelen. Daarnaast heeft Leonie bijgedragen aan het inzien en accepteren van mijn kwaliteiten en onzekerheden. Het heeft mijn hang naar perfectionisme verminderd, waardoor ik op een andere manier naar situaties probeer te kijken. Leonie is zeer toegankelijk en kundig. Zij geeft je inzicht en denkt met je mee, wat erg fijn is. Dankjewel!"

"In korte tijd heb ik mijn ongewenste patroon samen met mijn coach Leonie in kaart kunnen brengen, onderzocht waar het vandaan komt en stappen gemaakt om het te doorbreken. Ik heb een mooi en zinvol traject doorlopen. Top!"

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn